051214_peugeot_pickup Foto: Peugeot

Peugeot bygger "svensk" mini pick-up

I vår kommer en "svensk" pick-up att börja rulla på våra gator. Franska Peugeot har tagit fram en mini pick-up, baserad på Peugeot Partner. "Lill-pickisen" kommer att byggas i Österbymo av Ydre Skåp.

Peugeot Partner Boxline Pick Up. Ja så heter det senaste småbilsprojektet från Frankrike. Fast egentligen är den från Sverige. Boxline Pick Up är just en pick-up men betydligt mindre än de vanliga. Och den kommer bara att säljas i Sverige.

Den lille lastaren kommer att byggas i Österbymo av Ydre Skåp. Med 1,9 meter längd och 1,61 meter bredd blir den störst i klassen. 

Billig blir den också. 99 900 kronor är lägsta priset, då sitter en dieselmotor på 1,9 liter under huven. 73 hästkrafter får man ur den. Det är det mindre av två alternativ, det större alternativet är en 2 liters HDi med 90 hästar. En sån blir din för 115 900 kronor.

Partner Boxline kommer till salu i mars 2006 men beställningarna tas emot redan nu.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Läs Premium i 2 månader för endast 19 kr här!