100318-peugeot-hoggar Foto: Malagrine

Peugeot Hoggar ska charma brasilianska män

Nämn Peugeot och de flesta tänker nog på små bilar med spännande utseende. Desto färre är det som förknippar Peugeot med pickuper och ännu färre med namnet Hoggar.

Peugeot har en väl inarbetad namnstrategi som går ut på tre- eller fyrsiffriga kombinationer, mycket sällan letar sig några uttalbara namn in. I Brasilien blir det ändring på det nu. Peugeot lansera nämligen en bil med namnet Hoggar, och bakom det märkliga finns en minst lika märklig bil.

Med början den 15 maj kan brasilianska bilspekulanter köpa Peugeot Hoggar – en pickup-version av 207. Det är nästan svårt att greppa att 207 kan förvandlas till en pickup och det blir inte lättare av att 207 i Brasilien bara är en ansiktslyft version av gamla 206. Deras 207:a är alltså inte samma 207:a som vi har här i Europa. Hursomhelst har Peugeot bestämt att Hoggar ska byggas i fabriken i Porto Real i Rio de Janeiro. De tekniska detaljerna är begränsade. Peugeot berättar att Hoggar ska säljas med 1,4- och 1,6-litersmotorer och att maxlasten är 742 kilo. Det nytillkomna flaket kan svälja 1 151 liter last.

Utseendemässigt ser Hoggar ut att passa bäst i Australiens Outback, likheterna med australiska Holdens pickuper är slående. I texten som följer med de första bilderna beskriver Peugeot Hoggar som en bil som kombinerar stil med funktionalitet. Den främsta målgruppen är män som efterfrågar en praktisk bil med distinkt stil. Notera att det stora lejongapet har fått tandställning!

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!