Peugeot HX1

Peugeot HX1 – nästa Peugeot 608?

Nu har vi fått tag på bilder på Peugeots nya konceptbil HX1, som kan ge en fingervisning om nästa flaggskeppsmodell från Peugeot.

Här är de första bilderna på nya HX1, ett fem meter långt koncept från Peugeot som officiellt ska visas upp på Frankfurtmässan i september.

HX1 har sittplats för sex personer som hamnar på plats på de tre bänkraderna via ”Lamborghini-dörrarna”. Väl där kan de slå på en kopp kaffe på den installerade kaffemaskinen eller förfriska sig i minibaren, också den på plats från fabrik.

Under motorhuven hittar vi Peugeots dieselhybridmotor som nästa år kommer hamna iPeugeot 508 RXH. 204 hästkrafter dieselmotor kopplas i hop med en sexväxlad automatlåda och driver framhjulen medan en 95 hästkrafter stark elmotor tar hand om bakhjulsdriften. HX1:s hybridbatterier går att ladda upp via eluttag, och har en räckvidd på 29,6 kilometer på ren eldrift.

Tillsammans ger motorerna en förbrukningssiffra på 3,2 liter per mil och ett koldioxidutsläpp på 83 gram per kilometer.

För att hålla karossen så strömlinjeformad som möjligt fälls sidospoilers ut i farter över 100 kilometer i timmen. Även hjulen ser ut som vanliga hjul fram till att man börjar köra, då vecklas de ut och bildar en aerodynamisk och plan yta.

När Peugeot presenterade nya 508 sa man att den skulle ersätta 407 och 607 på en och samma gång. Den fem meter långa och nästan två meter breda HX1 är i storleksordningen ett snäpp över 508, men Peugeot har inte sagt något om man har planer på att tillverka HX1 ännu.

Mer information om bilen kommer under den ”riktiga” världspremiären på Frankfurtmässan i september.

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer