080917-peugeot-prologue

Peugeot Prologue – 3008 i konceptform

Bilsalongen i Paris i oktober ser allt mer ut att bli en utställning för hybridbilar. Peugeot visar nu sitt andra hybridkoncept som ska visas i Paris. Prologue Concept är en generös förhandstitt på kommande högbygget 3008.

Peugeot gör, precis som de flesta biltillverkare känns det som, en riktig hybridoffensiv inför Parissalongen i oktober. Det svulstiga konceptet RC… visades för ett par veckor sedan och följs nu av den något mer sansade och verklighetsförankrade Prologue Concept. Prologue är utan tvekan en förhandstitt på kommande crossovervarianten på 308. 3008 blir av konceptet att döma ett mellanting mellan en högbyggd MPV och en mellanstor suv. Resultatet av blandningen är en något knubbig skapelse som avviker från Peugeots övriga desgininriktning. Utan att ha hört det från Peugeot kan man ana att den nya bilen ska vara dynamiska och riktas mot en ung och aktiv målgrupp.

I likhet med RC… är Prologue hybriddriven. Systemet sägs leverera 200 hästkrafter och släppa ut 109 gram koldioxid per kilometer. Vilket låter lite märkligt med tanke på att specifikationerna för RC… visade 313 hästkrafter men med samma koldioxidutsläpp. Peugeot menar dessutom att Prologue förevisar nya och innovativa idéer i fråga om teknik, interiör och design.

Läs mer

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Black Friday-erbjudande: 3 månader Premium för 0 kr