Peugeot RCZ View Top

Peugeot RCZ blir snabb cabriolet

Peugeot RCZ är på väg att bli cabriolet. Men inte vilken cabriolet som helst. På Genèvesalongen ställer Magna Steyr ut en RCZ med en helt ny typ av skjutbart tyg-/glastak. Ska Peugeot våga bygga?

Trots att Peugeot RCZ rör sig i ett segment och en prisklass där cabrioletmodeller är vanliga finns den nu fyra år gamla bilen fortfarande bara i coupéutförande. Det vill österrikiska Magna Steyr, som tillverkar RCZ på uppdrag av Peugeot, ändra på. Magna Steyr har utvecklat en ny cabrioletlösning som de har monterat på en Peugeot RCZ som ska ställas ut på Genèvesalongen nu i veckan.

 Takkonstruktionen kallas View Top och består av flera små glaspartier som är sammanfogade av tygbitar. Tyget och glaset bildar ett tätt tak mellan de två längsgående takbågarna som är de samma som på vanliga RCZ. Med en enkel knapptryckning kan taket skjutas bakåt och travas då i en 20 centimeter hög stapel som lägger sig ovanpå bagageutrymmet. Den mycket kompakta taklösningen gör att baksätet, som i RCZ förvisso är mycket trångt, inte påverkas. Dessutom är taket snabbt, att skjuta det bakåt och förvandla RCZ till en cabriolet tar endast tolv sekunder. RCZ View Top presenteras som en konceptbil men vi misstänker att Magna Steyr inte har utvecklat det nya taket bara för skojs skull.

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + Premium för endast 129 kr. Köp nu!