060908_pega

Peugeot visar 207 i cabrioletform

De franska biltillverkarnas nyheter och koncept bara haglar in. Den senaste, Peugeot 207 i coupé-cabriolet version, var visserligen ganska väntad men även med den överraskar Peugeot.

På bilsalongen i Paris kommer den dock inte heta 207 CC som Peugeot brukar använda till sina cabbar. Peugeot anser fortfarande att den är ett koncept och därför får den heta 207 Epure.

Som sagt var så är 207 Epure väntad och man blev inte allt för överraskad när vi nåddes av nyheten att den kommer till salongen. Det som överraskade var däremot det som sitter under huven. Där finner vi nämligen en helt nyutvecklad bränslecellsmotor.

Bränsleceller är något för framtiden tycker Peugeot och skyltar nu glatt med sin nya motor som de planerar att ha med för lång tid framöver. Den följer i samma spår som Peugeots tidigare koncept Fuel Cell Taxi och brandbilen H20.

På senare tid har PSA Peugeot Citroën mest arbetat med sina HDi-hybrider men nu tar Peugeot det hela ännu ett steg längre.

Själva bilen då? Ja den ser ut som man kunde tänka sig att en 207 CC kommer se ut och Epure är en mer eller mindre färdig version. Den glada fronten är kvar och tillsammans med färgen ”Pearl White” ser det ut som en riktigt snäll bil.

Även interiören är vit och det gör ju sitt för att ge den ”renare” och snällare känslan.

Ett stilrent och läckert koncept som vi lär få se mer av på salongen, och om ett tag även ute på gator och torg.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Läs Premium i 2 månader för endast 19 kr! Köp nu!