110805-pickup-12000-hp

Pickup med jetmotor i 603 km/h!

Amerikanerna har en långt gången kärleksaffär till dragrace och pickup-bilar. Nu har jänkaren Neal Darnell utvecklat det hela ett par snäpp med en 12 000 hästkrafter stark jetmotor i sin Cheva-pickup.

Neal Darnell från Springfield, Missouri är kanske inte besläktad med Homer Simpson som bor i en annan stad som heter Springfield, men hans Chevrolet S10 känns som något som bara finns i tecknade serier. 

Med en jetmotor på 12 000 hästkrafter som hade gjort Batmobilen grön av avund klarar bilen 0-100 km/h på 1,5 sekunder och toppfarten har klockats till 603 kilometer i timmen. 

Neal Darnell köpte bilen 2002 och redan då satt det en jetmotor från Pratt & Whitney på flaket. Efter inköpet tränade sig Darnell på att klara av de massiva G-krafter som uppstår för att sen avlägga de prov som behövs för att få dragracing-licens för bilen. 

Särskilt spektakulärt blir det när Darnell utrustat sin bil inte bara med en motor som spottar ut en flera meter lång eldsflamma men också en fyrverkeriramp för att showa ännu lite till. 

Det visar sig att det alltid finns en större fisk inom dragracing vilket klippet här nedan visar när Darnell förlorar mot en Chevrolet Malibu på 402 meter. Men oavsett om jetmotor-pickisen är en fisk eller fågel så är den allt annat än mittemellan med sin brutala motor.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Läs Premium i 2 månader för endast 19 kr här!