Pilotprojekt erbjuder provkörningsservice

Volkswagen lanserar en tjänst som ska göra det lättare att provköra deras bilar, nu kommer bilen till dig i stället för tvärt om.

Gilla på Facebook för fler videoklipp!

I vanliga fall måste du som kund bege dig till en bilhandlare för att provköra deras bilar, men nu blir det ändring på det. Volkswagen börjar med en ny tjänst de kallar för ”Instant Test Drive” där du via telefonen kan beställa en bil du vill provköra till där du befinner dig.

Tjänsten lanseras för allmänheten på onsdag 13 april till kunder som befinner sig i Stockholms-området.

Tjänsten fungerar på ett liknande sätt som taxitjänsten Uber, men i detta fall är det du själv som sitter bakom ratten. Volkswagens förare levererar bilen och följer med dig under provturen, och du kan välja att antingen bara ta en rundtur eller köra från A till B, likt en taxi. I nuläget erbjuds du köra antingen Passat Alltrack eller Passat GTE Sportscombi, testet av tjänsten kommer att pågå till 30 april. Om Volkswagen kommer att fortsätta erbjuda denna tjänst framöver är i nuläget oklart, men troligtvis inte då detta kan ses som ett PR-jippo. Men du kan i alla fall utnyttja tjänsten som gratis taxi.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!