100303-pininfarina-2uettotanta

Pininfarina 2uettotanta – skönhet på hjul

Mässgolvet i Genève bjuder på många väldesignade bilar men alla står de sig slätt i konkurrens med Pininfarinas Alfa-koncept. Med ett namn som 2uettotanta och en djupröd och stilren kaross går det inte att bli annat än förförd.

 Nu får vi äntligen se det Pininfarina-ritade Alfa Romeo-konceptet som annonserats inför Genèvesalongen. Pininfarinas koncept är framtaget dels för att fira Pininfarinas 80-årsjubileum och dels för att fira uppdragsgivaren Alfa Romeos 100-årsjubileum. Bilen är samtidigt Pininfarinas förslag på hur en ny Spyder-modell från Alfa bör se ut. Och nog ser det ut som att de har träffat rätt.

Både formerna och namnet – 2uettotanta – är en vinkning till 1960-talets Alfa Romeo Duetto. De rena och svepande linjerna känns igen men Pininfarina har ändå skapat något som ser helt nytt ut. Karossen är en märklig blandning av avskalad enkelhet och mängder med små detaljer som uppenbarar sig vid närmare granskning. Storleksmässigt placerar den sig i samma klass som Mercedes SLK och Mazda MX-4.

Mer än så behöver nog inte sägas om Pininfarina 2uettotanta, det räcker att titta på bilderna och videoklippet. Just det, det sitter en turbomotor på 1,7 liter under huven.

Läs mer

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!