081223-ikano-ny-bil

Platt fall för Kamprads biluthyrning

Det gick inte riktigt så bra som förväntat för Ikanobankens satsning på biluthyrning. På grund av trög tillströmning av kunder läggs sajten nybil.se ned. Det är inte längre möjligt att hyra en bil av Ingvar Kamprad.

Drygt ett år. Längre än så klarade sig inte Ikanobankens bilsatsning. Nybil.se – sajten där kunderna skulle kunna prenumerera på en ny bil i stället för att köpa den – läggs ned. Sajten lanserades den 8 november 2007.

– Försäljningen har varit trög och det skulle ta för lång tid att nå lönsamhet. Det fick inte den skjuts som vi hade hoppats på, säger Helena Salomonsson på Ikanobanken till Dagens Industri.

Idén med nybil.se var att kunderna skulle slippa allt krångel det kan medföras att vara bilägare. I stället för att köpa en ny skulle man prenumerera på den. I hyran ingick allt, bortsett från vägtrafikskatt och bränsle. För att bilnyttjandet skulle vara så bekymmerslöst som möjligt ingick försäkring, reparationer, service, vinter- och sommardäck samt assistans om bilen gick sönder. Priserna har varierat mellan 2 000 och 6 000 kronor i månaden, beroende på vilken bil man har hyrt. Konceptet har dock inte lockat tillräckligt många kunder.

– Det var volymernasom saknades. För att det skulle gå runt krävdes en kritisk massa och det skulle inte nås inom överskådlig framtid, säger Helena Salomonsson till DI.

Kunder som har en pågående bilprenumeration påverkas inte. Nybil.se lovar att allt ska fungera som vanligt abonnemangstiden ut.

Läs mer

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!