061212_playboy

Playboy utser årets bil!

BMW Z4 M Coupé har utsetts till årets bil. Nej, Årets Bil-juryn har inte ändrat sig. Det är herrtidningen Playboy som gett den tyska sportbilen utmärkelsen på sin egen lilla bilgala.

Det händer då och då att herrtidningar delar ut priser till bilar. De brukar dock inte vara riktigt lika prestigefyllda som de priser biltidningar delar ut, bedömningen av bilarna brukar ske på lite olika grunder. Playboy är dock en så pass välkänd tidning att det nästan får ses som prestige att få ett pris av dem, även om vissa av kategorierna är lite konstiga. 

Årets bil blev alltså BMW Z4 M Coupé. Men den vann inte priset som årets sportcoupé , det tog i stället Porsche 911 Turbo hand om. Tydligen är BMW :n en bättre bil för vardagliga ändamål enligt Playboys redaktion. 

Årets specialpris, som i år kallades för ”The Al Gore Special” gick till hybriden Lexus GS 450h. Med tanke på prisets namn kan vi gissa att bilen fick priset för sina goda miljöegenskaper. 

Nedan är samtliga priser. För att inga kategorier ska missuppfattas väljer vi att inte översätta. 

Best Two-way Player: VW Eos

Best Sports Coupe: Porsche 911 Turbo

Best SUV: Cadillac Escalade

Best Bang For Your Buck: Ford Shelby GT500

Best Pickup: 2007 Toyota Tundra

Best Roadster: Saturn Sky Red Line

Best Cross-dresser: Mazda CX-7

The Al Gore Special: Lexus GS 450h

Playboy's 2007 Car of the year: BMW Z4M Coupe

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!