090203-plug in-prius

Plug in-Prius drar 0,36 l/mil

Nya generationen Toyota Prius, som avtäcktes för några veckor sedan, är snål redan i sitt utförande. Men Toyota testar just nu plug in-varianten av bilen och har kommit ner i betydligt finare siffror.

Nya Toyota Prius, som börjar säljas runt om i världen i år, drar 0,47 liter per mil vid blandad körning (50 mpg, alltså enligt den amerikanska körcykeln som skiljer sig från den europeiska). Låga siffror, men kanske inte direkt jätteimponerande. Det blir det först när plug in-varianten dyker upp någon gång i slutet av 2010 eller början av 2011, förhoppningsvis. Automotive News har varit i kontakt med Toyotas USA-chef för alternativa bränslen, Bill Reinert, som berättar att plug in-Prius drar 0,36 liter per mil. Siffrorna är inte framtagna i testbänken utan kommer i stället från verkliga tester ute i trafiken.

– Jag sa till mina killar att köra precis som våra kunder kör normalt, berättar Bill Reinert.

Toyota testar just nu olika konfigurationer och typer av litiumjonbatterier för att bestämma vad som har längst livslängd och uthållighet. Senare i år ska Toyota utöka testflottan med 150 bilar i USA där Toyota-anställda, företag och utvalda personer (kändisar antagligen) får köra bilen i undersökningssyfte.

Läs mer

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!