081011-polis-rån-p-bot

Polis fick p-bot under rånarjakt!

Rånaren slog till mot en bank i Landskrona i torsdags. Det gjorde även parkeringsvakten. Dock inte mot banken utan mot en av polisbilarna som hade parkerats utanför banklokalerna.

I torsdags eftermiddag begicks ett väpnat rån mot Nordeas bankkontor i skånska Landskrona. Efter genomfört rån försvann förövaren på moped. Därefter kom polispatruller med blåljus påslagna till bankkontoret. En av polisbilarna måste ha parkerat ganska illa utanför banken eftersom en av de kommunala p-vakterna helt sonika gick bort till polisbilen och fäste en p-bot på vindrutan. Frilansfotograf Thomas Friström var på plats och fångade det komiska på bild (inte bilden ovan). Han passade samtidigt på att fråga p-vakten om denne inte kände till att det precis hade begåtts ett bankrån och att det var anledningen till polisbilens parkering. Enligt Thomas Friström svarade då p-vakten kort och gott:

”Det skiter väl jag i”.

P-vakten fick senare förklarat för sig att han hade gjort fel och enligt kommunens pressansvarige, Charlotte Vahtera, gick han tillbaka till poliserna och hävde boten.

Urbota dumt, skulle man kunna säga om händelsen…

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + powerbank för endast 129 kr. Köp nu!