061211_polisbilar

Polisbilstävlingen avgjord!

För två veckor sedan utlyste vi en tävling som gick ut på att göra om en valfri bil till en svensk polisbil. Många bidrag var bra, några mindre bra men det var tre som enligt juryn stod ut från mängden. Se dem här…

Den här presentationen skulle kunna göras oändligt lång men eftersom ingen orkar läsa den då kortar vi ner den ordentligt och presenterar helt enkelt topp tre.

Plats nummer tre

Maybach S57 av Johan Wejedal.

Johan var en av de flitigaste tävlarna och han var dessutom klart begåvad på bildmanupilation. Maybach S57 lär aldrig bli Polisens riktiga fordon men polismästaren själv skulle antagligen kunna tänka sig en sådan

Plats nummer två

Subaru Impreza WRX Wagon av Gimmy Larsson

Subaru Impreza finns nästan som polisbil redan. I USA blev den en Saab med beteckningen 9-2X och Saab-poliser har vi ju många, dock ingen 9-2X. Den bil med mest verklighetsförankring i tävlingen. Dessutom snyggt gjord.

Plats nummer ett

Koenigsegg CCX av Johan Wejedal

Vi väntade oss en armé med Koenigsegg men det kom bara en, och den var näst intill perfekt. Den ultimata motorvägspolisen? Det är i alla fall svårt att köra ifrån en bil vars företrädare hade hastighetsrekordet för serietillverkade bilar.

Johan får därmed tävlingens enda pris, det officiell WTCC-spelet Race till PC. Grattis!

Juryns hedersomnämnande

Ford Focus RS av Bo Zolland

Bo har till skillnad från alla andra deltagare gjort sin bil helt själv i ett 3D-program. Det blev en Ford Focus RS, en sådan som Marcus Grönholm kär i rallyskogarna och med mycket finurliga dekaler på sidan. Var tyvärr inte tillräckligt lik en svensk polisbil för att ta hem segern men väl värd ett omnämnande för ett snyggt arbete och mycket humor.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!