Polisen delar ut glass istället för böter

Visst vore det fantastiskt om polisen kunde dela ut glass till alla de bilister som inte gör något fel i trafiken. En orimlig dröm i praktiken, men i USA gör de i varje fall ett försök. Polisen i Boston har till och med köpt en glassbil.

Gilla på Facebook för fler videoklipp!

I filmen ovan ser vi hur två poliser i Virginia i USA har stoppat en bilist längs vägen. Men inte för att hon gjort något egentligt fel, vilket damen i bilen till en början verkar tro, utan för att i all vänlighet dela ut glass. En trevlig gest som troligtvis uppskattas av många, men kanske inte av alla.

I Boston har polisen tagit det hela ett steg längre. En glassbil har köpts in och stripats med polisens alla dekaler, för att kunna dela ut gratis glass i lagens namn. Glassbilen är det senaste tillskottet i ett projekt som pågått i flera år, där polisen försöker skapa förtroende och relation med stadens barn och ungdomar.

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + powerbank för endast 129 kr. Köp nu!