Foto: Polisen

Polisen uppmanar: Gör inte så här

Om du lindar kabeln till motorvärmaren runt bilens extraljus, är det risk för att registreringsskylten skyms. Och det gillar inte polisen.

Ett vanligt trick, för den som använder bilens elektriska motorvärmare flitigt, är att linda kabeln runt bilens eventuella extraljus då den inte används. Men det gillar inte polisen.

Många gånger sitter extraljusen monterade strax ovanför bilens registreringsskylt, vilket innebär att det är risk för att skylten skyms när en nedhängande kabel lindas runt ljusen. Detta gör att polisens kameror inte kan läsa av registreringsskyltarna på ett korrekt sätt, vilket i sin tur försvårar arbetet med att upptäcka och bekämpa brottslighet.

Nu har polisen i Umeå tröttnat på problemet, och uppmanar allmänheten, via Facebook, att inte ha saker på bilen som kan skymma skyltarna.

Den som skymmer hela eller delar av bilens registreringsskyltar, medvetet eller ej, riskerar böter på 1500 kronor.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!