Polisen i Dubai kör Brabus B63S-700

Att vara polis i Dubai verkar innebära tillgång till en mängd olika roliga bilar. Senaste tillskottet till polisgaraget är en Brabus-trimmad Geländewagen med 700 hästkrafter.

Då och då nås vi av rapporter om att trafikpolisen i Dubai har skaffat ett nytt tjänstefordon som ska underlätta jakten på fortkörare, senaste var det en Lamborghini Aventador och nu är det en Brabus B63S-700 som ansluter Dubaipolisens fordonsflotta.

 Brabus har tagit en Mercedes G 63 AMG och skruvat upp effekten i V8-motorn på 5,5 liter till 700 hästkrafter och 960 newtonmeter i maximalt vridmoment. 0-100 km/h ska därmed inte behöva ta mer än 4,9 sekunder. Toppfarten är 240 km/h.

 Man kan dock undra hur mycket Brabusen kommer att användas i tjänst. 23-tumsfälgar och kromat sportavgassystem gör det knappast lättare att fånga buset.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!