Polisen i London väljer vätgas

Inte bara taxichaufförerna i Storbritanniens huvudstad skiftar till modern motorteknik, nu följer stadens poliskår upp och köper in elva stycken Toyota Mirai.

I ett led att förbättra luften i London har stadens taxichaufförer nu möjlighet att skifta till laddhybrider och på gatorna rullar även en testflotta av Ford Transit-bilar med liknande teknik.

Nu ställer sig stadens poliskår till skaran av miljövänner då man har köpt in bilar av typen Toyota Mirai – alltså vätgasdrivna bränslecellsbilar.

Metropolitan Police Service har sedan 2015 sökt efter lämplig miljöbil av el- eller hybridtyp och nu har man alltså fastnat för Mirai och köpt in elva exemplar. Visionen är att år 2020 ha 550 fordon med extra låga utsläpp.

Såväl dekalerade som civila bilar kommer att rulla på stadens gator och till de fem tankställena för biltypen som finns i området.

Köpet har delvis finansierats av FCHJU (Fuel-Cells and Hydrogen 2 Joint Undertaking), det vill säga EU-pengar.

Vad vi på Teknikens Värld tycker om modellen Mirai kan du läsa om i vår provkörning av modellen.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!