Foto: Teknikens Världs arkiv

Polisen tar till hårdare metoder mot aggressiva förare

Polisen är i färd att införa nya arbetsmetoder för att stoppa aggressiva förare, rapporterar Dagens Nyheter. De nya metoderna innefattar bland annat civila polisbilar som filmar vägarna.

Aggressiv körning är ett begrepp som polisen använder som samlingsnamn för en rad olika trafikbrott, däribland slalomkörning, körning över heldragna linjer och fortkörning. Det är detta som nu polisen satsat extra resurser på att stävja. 

I Skåne län genomförde trafikpolisen under sex veckors tid utökade kontroller på E6 mellan Helsingborg och Malmö. Där rapporterades totalt omkring 1 200 olika brott, varav 687 fortkörningar och 100 som hållit för kort avstånd till framförvarande bil. Enligt ett uttalade från skånepolisens tf trafikpolischef Per-Erik Eriksson till Dagens Nyheters webbupplaga kommer denna typ av insats att bli återkommande, och förutom den vanliga typen av synlig och dolt övervakning används nu sex stycken civila videobilar som filmar trafiken.

Liknande typer av insatser, med razzior och civila videobilar, har även använts på E4 mellan Jönköping och Huskvarna, och av polisen i Skaraborg, där över 90 ingripanden mot aggressiv körning (fortkörning undantaget) gjorts hittills i år.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!