Nya Saab 9-5 som polisbil

Polisen väljer bort Saab för Volvo

Bakslagen för Saab fortsätter att komma i ett. I dag rapporteras det att polisen väljer bort nya Saab 9-5 som polisbil till förmån för Volvo-modeller. Anledningen är Saabs långvariga produktionsstopp.

Polisen hade tidigare beställt 50 nya Saab 9-5 som var tänkta att gå som polisbilar. Men nu meddelas det att polisen ofrivilligt har fått dra tillbaka sin beställning på 9-5:orna de sett fram emot.

 Anledningen till att polisen har fått ändra sin beställning är det utdragna produktionsstoppet i Saabs fabrik i Trollhättan som i sin tur drabbat Ana Specialbilar som skräddarsyr Saab-modeller till myndigheter, bland annat polisen.

 – Vi hoppades kunna leverera efter sommaren. Men eftersom linan har stått stilla på Saab så klarar vi inte deadlinen som innebär att vi skulle ha levererat 50 bilar till polisen det här året, säger Joachim Lind, vd på Ana i Trollhättan, till TV4 Nyheterna Väst.

 På polisen är man besviken över att man inte kommer att få ratta nya Saab 9-5.

 – Vi hade sett fram emot att få just en 9-5, eftersom vi hört att det är en så bra bil från andra som testat den, säger Mikael Isaksson vid Norrbottenspolisen till TV4 Nyheterna Luleå.

 Enligt TV4 Nyheterna går nu ordern i stället till Volvo. Snopet för Saab.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!