Polisen varnar för falska fortkörningsböter

Har du varit på bilsemester i Europa i sommar och fått en fortkörningsbot? Det behöver inte betyda att du har kört för fort. Nu varnar polisen för en kraftig ökning av falska böteskrav.

Polisens Bedrägerirotel varnar på sin facebooksida för falska fortkörningsböter. Enligt polisen har antalet anmälningar om falska böteskrav ökat kraftigt på senare tid och det är främst personer som har varit i Serbien och Estland som drabbas.

Polisen varnar för att böteskraven ser äkta ut och ofta har en bifogad bild på registreringsskylten men bilden är så mörk och suddig att man varken ser förare var bilden är tagen. Kraven skickas ut av ett svenskt faktureringsbolag som enligt polisen sedan tidigare är känt som mellanhand för misstänkta bluffakturor. Det falska böteskravet uppgår ofta till 3 900 kronor.

Polisen uppmanar alla som har fått en misstänkt falsk fortkörningsbot att bestrida till faktureringsbolaget och polisanmäla händelsen.

Mer information om hur man ska gå tillväga finns på www.bestrid.nu.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!