Volkswagen Passat Polis

Polisens nya Volkswagen Passat

Vi är vana vid att se polisen köra Volvo XC70, V70 och Saab 9-5 men konstaplarna i blågult ute på vägarna kör även en hel del annat. En av dessa är Volkswagen Passat som nu kommer i ny polisupplaga.

Volkswagen Passat ingår i polisens vagnpark sedan några år tillbaka och nu är det dags för Volkswagen att leverera ett femtiotal nya Passat till polisen med tanke på att en ny generation av modellen sjösattes för snart ett år sedan.

 Volkswagen Passat Polis, som den specialutvecklade versionen benämns, är framtagen tillsammans med Rikspolisstyrelsen och deras hårda krav på hur en polisbil ska fungera och agera i olika situationer.

 Passatens chassi och bromsar har anpassats för att klara av den tuffa miljö som polisens bilar ofta befinner sig i. Den polisiära utrustningen samt bilens ergonomi, säkerhet och placering har noggrant utformats och kvalitetssäkrats av polisens fordonsansvariga.

 – Eftersom bilen är en av polisens viktigaste arbetsverktyg är det mycket värdefullt att de själva får vara med och bestämma hur bilen ska se ut och utformas. Det märks tydligt att polisen längtat efter något nytt att arbeta med, säger Peter Norrman, projektledare på Volkswagen Group Sverige.

 Leveranserna av de drygt 50 Volkswagen Passat Polis som polisen beställt har påbörjats och kommer att avslutas innan årets utgång.

 Polisen har tänkt brett vid beställningen av nya Passat – från miljövänlighet till prestanda. Därför har de beställt bilen med diesel-, bensin-, etanol- och gasmotorer under huven. Effekten sträcker sig från 150 hästkrafter till 300 hästkrafter och vissa är utrustade med 4Motion-fyrhjulsdrift. Alla bilar är utrustade med dubbelkopplingslådan DSG.

 Polisen är alltså i behov av nya bilar och vid sidan om Volvo blir Volkswagen och Mercedes allt vanligare i blågult på våra vägar. Trist för Saab som hade en beställning på 50 nya 9-5:or som polisbil, en beställning som avblåstes för ett par månader sedan på grund av Saabs långvariga produktionsstopp.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!