080319-solstice-coupe

Pontiac Solstice Coupé nu officiell

I somras skrev vi om Pontiac Solstice skulle få tak, vilket den nu har fått. På bilsalongen i New York visar amerikanerna upp sin lilla skapelse med avtagbart tak likt en targa.

Pontiac Solstice har under sin livslängd på tre år endast funnits att köpa taklös. Nu är det snart ändring på det eftersom New York-salongen bjuder på nya Pontiac Solstice Coupé med avtagbart tak.

Taket är i magnesium och väger lätta 14,2 kilo vilket gör det väldigt behändigt att lyfta av och på. Dessutom finns det en tygsufflett att montera över hjässan om man vill göra det ännu enklare för sig.

Pontiac Solstice grundar sig på samma Kappa-plattform som Opel GT.

Bilen som visas upp i New York är GXP-versionen med en tvålitersfyra (Ecotec) med turbo och 264 hästkrafter. Det finns dock en svagare variant som instegsmodell. Den har en 2,4-liters Ecotec-motor utan turbo som producerar 175 hästkrafter.

Tyvärr kommer denna lilla coupé, precis som sitt taklösa syskon, inte till Sverige. Är man sugen på denna lilla läckerbit är det privatimport som gäller. Försäljningen på andra sidan pölen, även kallad Atlanten, sätter igång i början 2009.

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + powerbank för endast 129 kr. Köp nu!