070731-pontiac-solstice

Pontiac Solstice får tak

Solstice har funnits till försäljning sedan mitten av 2005, men endast i taklös version. Nästa år kommer äntligen en coupéversion av bilen.

Pontiac Solstice tas inte in till Sverige. Men några har ändå hittat hit som importbilar. Solstice bygger på samma GM-plattform som Opel GT – Kappa-plattformen. Den taklösa bilen ska nu få ett takförsett syskon som kort och gott kommer att kallas Solstice Coupé. De båda modellerna av Solstice ska säljas parallellt i ytterligare fyra år – 2011 kommer de i nya omgjorda versioner.

I dag finns Solstice med två olika motoralternativ. En motor på 2,4 liter med 177 hästkrafter och en tvåliters med turbo och 260 hästkrafter. Mest troligt är att coupéversionen får en något trimmad version av tvålitersmaskinen och att en ny V6-motor letar sig ner i bilen.

Solstice Coupé lär bli en lika ovanlig syn på våra svenska vägar som cabrioletversionen. De få som kommer att synas är privatimporterade.

Läs vår provkörning av Pontiac Solstice 2,4

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!