Porsche 550 Coupé i ny tappning

De flesta känner nog igen Porsche 550 som taklös Spyder, men bilen byggdes faktiskt som coupé. Nu har franska Vintech byggt en modern tolkning av bilen som ska visas upp inom en snar framtid.

Hyllningen till Porsche 550 Coupé har uppdaterats för att passa 2000-talet med kaross i kolfiber i form inspirerad av den klassiska 50-tals-Porschen. Bilen, som döpts om till Vintech P550 Tribute, kommer göra världspremiär på fredag men vi kan redan nu visa bilder på bilen.

 Bakom projektet står designfirman Group D3, som sedan 2008 specialiserat sig i bland annat 3D-modeller, lättviktsmaterial och bildesign.

 Mitt i bilen sitter en treliters boxerfyra på 270 hästkrafter, vilket borde ge mer än godkända prestanda i den 1 000 kilo tunga bilen. Växellådan har fem växlar och kopplas mot bakhjulen.

 Tråkigt nog är det inte klart om 50-talskonceptet kommer sättas i produktion eller om det enbart förblir ett koncept. Fram till dess att mer information om bilen kommer kan man åtminstone spana in bildgalleriet nedan, eller ta en titt på företagets blogg.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!