Porsche 911 Carrera 4 Cabriolet

Porsche 911 Carrera 4 och 4S avslöjade

Nya generationen Porsche 911 Carrera i fyrhjulsdrivna versionerna 4 och 4S, både i utförandet Coupé och i Cabriolet, har hittat ut på nätet en månad innan premiären i Paris.

Senaste generationen Porsche 911, eller 991 som man kanske vill kalla den om man ska särskilja den från föregångarna, presenterades som Carrera och Carrera S på Frankfurtsalongen för snart ett år sedan. Cabrioleten hade premiär ett par månader senare.

 Men än saknas en handfull modellversioner som många av oss ser fram emot. Tänker på Targa (som återigen blir en äkta targa), Turbo, GT2, GT3 och inte minst de fyrhjulsdrivna Carrera-versionerna. Sistnämnda är dock på ingång och redan i dag kan vi stilla vår hunger eftersom Carrera 4 och Carrera 4S, både i coupé- och cabrioletutförande, har smugit sig ut på Internet den inofficiella vägen. En månad innan världspremiären på bilsalongen i Paris.

 Förutom fyrhjulsdriften skiljer sig Carrera 4 och 4S sig från vanliga Carrera på några punkter. Främsta kännetecknet är reflexrampen mellan bakljusen. Denna har blivit aningen tunnare och känns mer integrerad än på förra generationen. Ett annat förmodat kännetecken som är svårt att se (men som vi tycker oss ana) är den bredare karossen som alla fyrhjulsdrivna 911-versioner vanligtvis är berikade med. På förra generationen, 997, handlade det om 44 millimeter.

 Skulle du möta en fyrhjulsdriven 911 av generation 991 och är osäker på om det är en 4 eller 4S kan du ta det på ändrören. Den effektsvagare Carrera 4 har, precis som vanliga Carrera, två ovala avgaspipor. Carrera 4S har i stället fyra runda pipor som sticker ut, samma som hos Carrera S.

 Trots att Porsche inte har släppt någon officiell information ännu så har vi full koll på vad det är för boxermaskiner som finns i rumpan på bilarna.

 911 Carrera 4 har en 3,4-litersmotor på 350 hästkrafter och 390 newtonmeter. Den kraftigare 4S-versionen har cylindervolym på 3,8 liter som lämnar 400 hästkrafter och 440 newtonmeter.

 Prestandasiffrorna vet vi ännu inte men 0-100 km/h lär ligga omkring 4,5 sekunder och bilar med PDK-låda är lite snabbare än bilar med manuell låda. Toppfart omkring 300 km/h.

 Mer träffsäkra prestandaspecifikationer bjuder vi på så fort Porsche släppt sin officiella information vilket vi tippar händer inom några dagar.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!