Foto: deckbar.de

Porsche 911 Safari på ingång?

Det verkar inte som att Cayenne och Macan räcker för Porsche. Senaste nytt från Tyskland säger att Porsche kommer att visa en höjd terrängversion, kallad 911 Safari, i Peking i vår.

Porsche kommer att visa en terränganpassad konceptbil baserad på 911 4S på bilsalongen i Peking i vår, rapporterar tyska Autobild. Konceptet kommer förmodligen att kallas 911 Safari som en hyllning till 911 SC Safari från 1978.

Om konceptbilen tas emot väl i Peking uppges Porsche vara beredda att sätta en 911 Safari i produktion och främst rikta den mot områden vars vägnät ofta ställer större krav på bilarna, till exempel Sydamerika, Ryssland, Kina och Mellanöstern. 2016 nämns som ett möjligt lanseringsår.

Detaljerna om 911 Safari är väldigt begränsade, Autobilds källor nämner endast att den ska baseras på 911 4S och förses med hasplåtar, kraftiga däck och längre fjädringsväg.

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + Premium för endast 129 kr. Köp nu!