Porsche 911 Targa 991

Porsche 911 Targa Turbo till Genève?

Nya Porsche 911 Targa, med riktig targabåge och allt, har knappt hunnit presenteras förrän det kommer uppgifter om att något så ovanligt som en 911 Targa Turbo ska visas upp i Genève nästa vecka.

Nya generationen Porsche 911 Targa visades upp på Detroitsalongen i januari. Då modellversionen gått tillbaka till sina rötter med riktigt targatak och tillhörande båge blev uppståndelsen stor och frågan är om inte just 911 Targa är den 911-version av generation 991 som fått mest uppmärksamhet.

Som vanligt presenterades 911 Targa i två utföranden. Targa 4 och Targa 4S, både fyrhjulsdrivna varav den S-beprydda har 50 hästar extra. 400 hästkrafter räcker långt men det kanske inte är tillräckligt, eller? Uppgifter via Jalopnik säger att en ännu starkare version kan vara på gång till Genèvesalongen nästa vecka, nämligen något så ovanligt som en 911 Targa Turbo och då förmodligen också en 911 Targa Turbo S. 520 respektive 560 hästkrafter skulle det i så fall innebära.

Men det är obekräftade uppgifter som talar om en ”turbo-Targa”, så vi kanske ska ta det med en nypa salt. Porsche har ju hittills ogärna velat kombinera Targa och Turbo, trots att det lär finnas en marknad för just en sådan modell. Nästa vecka har vi svaret.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!