100729-porsche-918-spyder

Porsche 918 Spyder sätts i produktion

Äntligen får vi ett officiellt besked från Porsche – 918 Spyder ska byggas. Efter överväldigande uppmärksamhet och stor efterfrågan kunde Porsche inte göra annat än ge grönt ljus för superhybriden.

  Under gårdagens styrelsemöte fattade Porsche-ledningen det efterlängtade beslutet. På grund av det stora intresset från press och kunder när konceptbilen visades på vårens Genèvesalong har Porsche valt att sätta sporthybriden 918 Spyder i produktion. Enligt Porsches vd Michael Macht ska 918 Spyder utvecklas i Weissach och slutmonteras i en begränsad upplaga på Porsches hemmaplan i Zuffenhausen. 918 Spyder kommer att placera sig i toppen av porsches modellutbud som en indirekt uppföljare till Porsche Carrera GT.

Porsche kommenterar inte hur pass trogna konceptbilen de kommer att vara. De nämner bara att det kommer att vara en mittmotoriserad hybrid. Konceptbilen 918 Spyder imponerade på bilsalongen i Genève och sedan i Peking med sin kraftfulla men ändå snåla drivlina. Med en V8-motor på 500 hästkrafter på bakhjulen understödd av två elmotorer kombinerade bilen supersportbilsprestanda med miljöbilssiffror. 0-100 km/h sades kunna avverkas på 3,2 sekunder och den blandade förbrukningen uppgavs till otroliga 0,3 l/mil och utsläppen till 70 g/km.

Porsche ger inte något besked om när 918 Spyder kan vara färdig för produktion och de säger heller ingenting om priset. Det har förekommit uppgifter om att en eventuell prislapp kan hamna på så mycket som 500 000 euro, nästan 5 miljoner kronor. Det lär dock inte spela någon roll för de cirka 2 000 spekulanter som redan har hört av sig till Porsche.     

TV-TV

Läs mer

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!