Porsche 918 Spyder snart slutsåld

Vill du göra som Zlatan Ibrahimovic och köpa en Porsche 918 Spyder får du allt skynda dig. Endast 918 exemplar ska byggas och snart är alla tingade.

Förra hösten påbörjades tillverkningen av Porsches superhybrid 918 Spyder. Den är inte bara ruggigt snabb runt Nürburgrings nordslinga och avverkar 0-100 km/h på hurtiga 2,8 sekunder, den 887 hästkrafter starka tysken säljer också bra.

Porsches vice marknadschef i Nordamerika, Andre Oosthuizen, berättar för branschtidningen Automotive News att 918 Spyder nästan är slutsåld. Utan att avslöja den månatliga produktionstakten säger han att alla bilar till och med produktionsdatum i slutet av mars eller i början av april nästa år är sålda.

I juli nästa år ska alla 918 exemplaren vara tillverkade och troligtvis är alla också sålda vid den tidpunkten. Så är du ute efter en så gäller det att vara snabb.

USA är största marknaden för Porsche 918 Spyder där den kostar från 6,1 miljoner kronor inklusive frakt. För att bli ägare av en av de exemplar som ska tillverkas framöver måste man lägga en handpenning på motsvarande 1,4 miljoner kronor.

Enligt Andre Oosthuizen har över 30 stycken 918 Spyder levererats till kunder över hela världen. För en dryg månad sedan var nämndes siffran 45, så hur exakt Andre Oosthuizen är i sin information låter vi vara osagt.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!