Porsche 918 Spyder tas ur produktion

Funderar du på att köpa en Porsche 918 Spyder är du för sent ute. Samtliga är nämligen slutsålda.

Wolfgang Hatz, chef för forskning och utveckling hos Porsche, har nu bekräftat att samtliga 918 exemplar av Porsche 918 Spyder är sålda. Av de 918 bilarna har majoriteten, 297 exemplar, gått till USA där bland andra Porsche-entusiasten Jerry Seinfeld äger en. 918 Spyder är även populär i Kina och hemlandet Tyskland där det sålts 100 exemplar i vardera land. Här hemma i Sverige har ett exemplar sålts till Zlatan Ibrahimovic.

Porsche har dock en väntelista för de som fortfarande är intresserade om det är någon av de nuvarande kunderna som skulle ångra sig under tiden bilen byggs. När de 918 bilarna är tillverkade tas modellen ur produktion, men Wolfgang Hatz bekräftar att Porsche kommer att bygga en efterträdare.

– Vi kommer att bygga en efterträdare till 918. Inte direkt, men vi tänker heller inte vänta i 20 år, säger Hatz.

Detta betyder att trion av supersportbilar nu är helt slutsålda. Alltså 499 exemplar av Ferrari LaFerrari, 375 McLaren P1 och slutligen 918 exemplar av Porsche 918 Spyder.

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + Premium för endast 129 kr. Köp nu!