Porsche återkallar 918 Spyder igen

Porsche superbil 918 Spyder återkallas för andra gången. Fem av bilarna som måste in på verkstad rullar i Sverige.

Alla levererade 918 Spyder (tillverkningsdatum till och med april 2015) återkallas av Porsche på grund av en kabelhärva till kylfläkten som eventuellt kan ta skada av en kolfiberkomponent. Problemet upptäcktes vid vad man kallar en detaljerad uppföljning av påpekanden.

Alla ägare av 918 Spyder kommer att kontaktas där de i förebyggande syfte ombeds lämna bilen till Porsche-verkstaden som kommer att inspektera och återmontera kabelhärvan. En halv dag tar jobbet. Fem Porsche 918 Spyder i Sverige berörs av återkallelsen som inte kostar ägarna något.

När problemet identifierades genomförde Porsche genast förbättringsåtgärder i produktionen. Alla 918 exemplar av 918 Spyder är redan sålda, men alla är ännu inte tillverkade och levererade.

918 Spyder har återkallats en gång tidigare. Det var i höstas och då var det ett länkarmsstag som visade sig vara undermåligt, något som upptäcktes vid Porsches höghastighetstest på Nardo-banan i Italien.

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + Premium för endast 129 kr. Köp nu!