Porsche Cayenne Platinum Edition

Porsche Cayenne Platinum Edition bjuder på lite mer

Porsche har tagit fram en specialversion av sexcylindriga Cayenne, både bensin och diesel. Platinum Edition innehåller mer prylar än en standard-Cayenne, vissa unika för modellen.

Om några få månader är det fyra år sedan andra generationen Porsche Cayenne började säljas. Det är alltså dags för specialutgåvorna att ge sig till känna. Platinum Edition heter den version som Porsche nu visar upp, en specialare som erbjuds de kunder som vill kombinera sex cylindrar under huven, antingen för bensin eller diesel, men lite mer utrustning.

Cayenne och Cayenne Diesel Platinum Edition har, som sig bör, den åttastegade Tiptronic S-lådan med start/stopp-funktionalitet och möjlighet till paddelväxling via SportDesign-ratten. Bi-xenonljus, Power Steering Plus och parkeringssensorer fram och bak är standard, likaså PCM (Porsche Communication Management) med GPS-navigation, sjutumsskärm och elva högtalare. Standard är även tonade rutor från B-stolparna och bak. Bland standardutrustningen beskriver Porsche dessutom den automatiskt avbländningsbara innerbackspegeln. Det är snart 2014 och detta är en bil för 600000 kronor. Man kan fråga sig om avbländningsbar innerbackspegel ens ska behöva räknas upp i utrustningslistan?

Interiört är det tvåtonsklädsel i svart och beige som gäller. Färgkombinationen är endast tillgänglig i Platinum Edition-bilarna. Stolarna är klädda i delläder, men helläder finns som tillval. Golvmattorna i svart med beige kanter är anpassade till övriga interiören. Instegslister med Platinum Edition ingraverat är standard för att okunniga passagerare inte ska ta miste på att det är en specialutgåva.

Karossfärgen heter Platinum Silver Metallic men den som inte faller för kulören kan välja mellan ytterligare några färger, bland annat svart, vitt och grått.

 Bilen rullar på 19-tumshjul med dubbelekerfälgar som har kolorerat Porsche-emblem i mitten.

Cayenne Platinum Edition bjuder på en 3,6 liter stor V6:a på 300 hästkrafter medan Cayenne Diesel Platinum Edition har 245 hästkrafter plockade ur en 3,0 liter stor V6:a.

 Bensinaren kostar i Tyskland från motsvarande 593000 kronor medan dieseln går loss på motsvarande 601000 kronor. I Sverige kostar en standard Cayenne med Tiptronic-låda från 599000 kronor och en standard Cayenne Diesel, även den med Tiptronic-låda, från 641000 kronor.

 Säljpremiär för Platinum Edition är det i januari 2014.

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + Premium för endast 129 kr. Köp nu!