100730-porsche-cayman-cs Foto: Dirk Michael Deckbar / Porsche / Werkfotos Porsche

Porsche Cayman strippar i Los Angeles

Uppgifter i amerikansk media tyder på att Porsche har en lättare version av Cayman i startgroparna. En Cayman Clubsport kan komma att visas redan på bilsalongen i Los Angeles i november.

  Nu kommer fler uppgifter som talar för att Porsche planerar att lansera en sista specialversion av Cayman innan modellen tas ur produktion i slutet av nästa år. Genom en informationsläcka från ett säljmöte hos Porsche i USA tidigare i somras fick vi för första gången höra talas om en lättad variant av Porsche Cayman som bäst kan beskrivas som en coupéversion av Boxster Spyder. Enligt de senaste uppgifterna i amerikansk media har den kommande Cayman-versionen fått översvallande omdömen av amerikanska och europeiska Porsche-handlare och kommer att gå i produktion tidigt nästa år.

Men först ska bilen premiärvisas på bilsalongen i Los Angeles i november. Namnet uppges bli Porsche Cayman Clubsport och bilen väntas bli cirka 80 kilo lättare än vanliga Cayman. Flest kilon kommer att bantas i inredningen, dörrarna och hjulen. Det kan även bli aktuellt med en mindre effekthöjning från 320 till 333 hästkrafter för 3,4-litersboxern i Cayman S. Övriga uppgraderingar blir sänkt fjädring, en Porsche-typisk ”ankstjärt” på bakluckan, Clubsport-grafik samt en rullbur som kan beställas som tillval. 

Läs mer

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!