090714-porsche-budstrid

Porsche föremål för budstrid

En tämligen osannolik budstrid har blossat upp med Porsche som mittpunkt. Volkswagen har bjudit 44 miljarder kronor för hälften av Porsches sportbilstillverkning. På andra sidan står Gulfemiratet Qatar som också vill ha del i Porsche-kakan.

 Svårt skuldtyngda Porsche kan vara på väg att få en ny ägare. Enligt tyska Der Spiegel har emiren av Qatar lagt ett bud på Porsche. Enligt tidningen har Gulfemiratet vid Persiska viken erbjudit motsvarande 77 miljarder kronor för en fjärdedel av Porsche holdingbolag och optioner på Volkswagen-aktier som ägs av Porsche.

Qatar är inte de enda som är intresserade av Porsche. Volkswagen uppges ha bjudit 44 miljarder kronor för 49 procent av Porsches sportbilstillverkning. Porsche är i stort behov av ett kapitaltillskott. Den tyska sportbilstillverkaren uppskattas ha skulder på uppemot 100 miljarder kronor sedan uppköpet av VW gick i stöpet i våras. Om Qatars bud går hem skulle Porsches skulder minska drastiskt och en chans att lägga ett nytt bud på VW skulle uppstå.

Läs mer

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!