080311-porsche-volkswagen

Porsche förnekar köp av VW-aktier

Det har under en längre tid cirkulerat uppgifter som sagt att Porsche är intresserade av att köpa utomstående aktier i Volkswagen. Nu förnekar Porsche dessa uppgifter med bestämdhet.

Det var i förrgår i tidningen Focus som en rapport beskrev hur Porsche Automobil Holding vill utöka sitt aktieägande i Volkswagen från 31 till 75 procent. Tidningen hänvisade dock inte till några källor. Däremot skrev de att Porsche hade avböjt att kommentera uppgifterna.

Nu går Porsche i stället ut och förnekar det hela.

– Spekulationerna att öka andelen till 75 procent ignorerar den verkliga aktieägarstrukturen i VW, berättar Porsche i ett uttalande.

Porsche är den enskilt största aktieägaren i VW, följt av tyska förbundslandet (delstaten) Niedersachsen som sitter på 20 procent. Familjen Piëch (med Ferdinand i spetsen) äger runt 13 procent. Övriga utomstående aktier ägs av olika externa intressenter och enligt Porsche är möjligheterna att kunna ta kontroll över detta extremt begränsad.

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + powerbank för endast 129 kr. Köp nu!