Porsche gör uppföljare till hyllade 911 R

Porsches utvecklingschef har bekräftat att 911 R får en form av uppföljare. Ännu en avskalad version där körglädje sätts i första rummet.

Våren 2016 presenterade Porsche modellen 911 R, en ”back to basic”-kärra som fick väldigt många att gå i spinn. Låg vikt, boxersexa på 500 hästkrafter utan överladdning och manuell växellåda var några av detaljerna som fick puristerna att öppna upp plånböckerna kvickare än fort och de 991 exemplaren sålde därmed slut i ett nafs. Bilen blev därefter hett eftertraktad på begagnatmarknaden och de ursprungliga 1,8 miljoner kronorna som den kostade som ny landande inte sällan i begagnatprislappar på uppemot, och ibland även över, tio miljoner kronor.

Det var många som gick bet på 911 R, de fick aldrig tag på ett exemplar. Men snart kan deras suktande vara över då Porsche utvecklingschef Michael Steiner för brittiska Autocar har avslöjat att Porsche förbereder en motsvarande modell – denna gång utan att begränsa upplagan.

Om det blir en ny 911 R, som sannolikt får en annan modellbeteckning, baserad på dagens 991-generation eller på kommande 992-generation återstår att se. Baseras den på 992 dröjer det minst två, tre år – sannolikt mer än så – innan den avskalade varianten dyker upp. Det får oss att tro att 991:an är aktuell.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Läs Premium i 2 månader för endast 19 kr! Köp nu!