101130-porsche-cajun

Porsche har bestämt sig – lillsuven Cajun ska byggas

Vid gårdagens styrelsemöte bestämde Porsche-ledningen att Cayenne ska få en lillebror. Porsche tror att en mindre suvmodell ska locka unga kunder till märket. Arbetsnamnet är Cajun.

En liten babysuv från Porsche har funnits på tapeten länge. Rykteskarusellen har snurrat sedan länge och i höstas råkade Porsches vd Martin Winterkorn till och med avslöja att modellen var på gång. Nu sätter Porsche stopp för karusellen och meddelar glatt att Porsche-familjen ska få tillökning.

Under gårdagen samlades Porsches styrelse i Stuttgart och beslutade att påbörja utvecklingen av en liten suvmodell som går under arbetsnamnet Porsche Cajun. Porsche har haft enorma framgångar med Cayenne och att det skulle komma en mindre modell som spinner vidare på succén var inte oväntat. Porsche avslöjar förstås mycket lite om Cajun men beskriver den i vida ordalag som en lättviktig och körglad instegsmodell som ska locka yngre kunder till företaget. Cajun kommer med stor sannolikhet att baseras på Audi Q5 och väntas bli en nyckelmodell i Porsches expansionsplaner. 

Läs mer

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Läs Premium i 2 månader för endast 19 kr här!