100512-porsche-retro Foto: worldwide unlimited / Dr. Ing. h.c. F. Porsche AG

Porsche lanserar retrostyling

Nu är det julafton för alla Porsche-puritaner med pengar på banken. Den som köper en 911 kan nu välja till klassiska Fuchs-fälgar och ett nytt exteriört Aerokit-paket.

 Det var många som aldrig fick chansen att köpa en 911 Sport Classic i höstas. Porsche byggde nämligen bara 250 exemplar av den retrostylade 911-versionen. Men nu är Porsche snälla och släpper några av de klassiska detaljerna som tillbehörsprodukter.

Det förmodat mest populära tillbehöret är de klassiskt designade Fuchs-fälgarna med svarta ekrar och högglanspolerad fälgbana. De första Fuchs-fälgarna lanserades redan 1966 men har varit borta under en längre tid. När det nu är dags för comeback är de 8,5 tum breda, 19 tum höga och kläs i däck i dimensionen 235/35 ZR 19. Bakfälgarna är 11,5 tum breda och 19 tum höga med 305/30 ZR-däck. Nöjet att få en Porsche med nostalgiframkallande fälgar är förstås inte gratis. 5 569 euro kostar kalaset.

Den som vill ha en ännu mer speciell 911 kryssar för Aerokit Cup-paketet som finns tillgängligt till alla coupéversioner av 911. Kostnad – 4 968 euro. Spoilerpaketet är designat för att efterlikna bilarna i Porsche Mobil 1 Supercup och har naturligtvis testats noga i vindtunnel för att förbättra aerodynamiken.

Även på insidan erbjuds nyheter. Den treekrade sportratten med växelväljare i metall har tidigare bara funnits till 911 Turbo men kan nu fås som tillval till 911, Boxster, Cayman, Panamera och från och med augusti till Cayenne. Den treekrade sportratten går loss på 940 euro.

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + Premium för endast 129 kr. Köp nu!