Porsche Macan

Porsche Macan bjussar på motorljudet

På Los Angeles bilsalong om ett par veckor är det så äntligen dags för Porsche Macan att göra debut. Men redan nu låter Porsche oss få lyssna till motorsången.

Porsche Cayenne ska alldeles snart bli storebror för första gången. Mot slutet av innevarande månad ska nämligen Macan – efter flera år av rykten, spionbilder och spekulationer – debutera på Los Angeles Auto Show.

För att skruva upp pulsen en aning innan den stora dagen har Porsche nu släppt ett statiskt filmklipp där vi får se höger sidas ändrör och lyssna till hur motorn sjunger. Nackdelen är att vi inte vet vad som ligger bakom de melodiösa tonerna – vi känner alltså inte till vilken modellversion av Macan det är. Men bra låter det i alla fall.

Det snackas om att det vid lanseringen är två bensinversioner med en 340 hästar stark dubbelturbo-V6 på 3,0 liter samt en 400 hästkrafter stark dubbelturbo-V6 på 3,5 liter som är aktuella. Det skulle i så fall betyda att dieselalernativen kommer lite senare, precis som en förmodad hybrid och fyrcylindriga alternativ.

Nu lyssnar vi på motorljudet i stället...

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!