Porsche Macan

Porsche Macan – första bilderna läckta?

Nu nås vi av de första gryniga, men likväl avslöjande, bilderna på Cayennes lillebror – Porsche Macan. Den som har sett fram emot sportig design har inte väntat förgäves.

Här är de första bilderna på en helt omaskerad Porsche Macan. Bilderna kommer från en scannad artikel från kommande nummer av tyska Auto Motor und Sport som Macan jämförs med koncernsyskonet Audi Q5. Vi reserverar oss dock för att bilderna kan vara datorillustrationer. Det är något som känns fel med framförallt bilden där Macan står nos mot nos med Q5 och vi kan inte vara helt säkra på att det är riktiga bilder.

 Bilderna är lågupplösta och gryniga men vi ser med all önskvärd tydlighet att Porsche inte har varit försiktiga vid formgivningen, Macan har en av de mest aggressiva fronterna i familjen och den flackt sluttande bakrutan ger en nästan coupélik profil. Den lilla interiörbilden avslöjar en Porsche-typisk förarmiljö som känns igen från övriga modeller.

 Vid lanseringen mot slutet av november väntas två bensinmotorer finnas tillgängliga, en 3,0-liters V6 med dubbelturbo och 340 hästkrafter och en 3,5-liters V6 med dubbelturbo och 400 hästar som kommer att gå under modellnamnet Macan S.

Tidigare i veckan släppte Porsche egna bilder och en film på Macan som med minimal maskering leker i sanddyner.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!