Porsche Macan

Porsche Macan – lär känna nya tigern

Porsches nya sportiga suv kommer att heta Macan. Namnet kan härledas till det indonesiska ordet för tiger och står för smidighet, kraft, fascination och dynamik.

Macan är Porsches femte modellserie och en central del i "Strategy 2018", genom vilket Porsche ska utöka modellprogrammet. Porsche tänker låta Macan försöka matcha framgången för Cayenne.

Den nya suven börjar tillverkas i Leipzig 2013. Därför har fabriken byggts ut till en komplett produktionsanläggning inklusive karossammansättning och lackering.

Investeringen på 500 miljoner euro är ett av de största byggprojekten i Porsches företagshistoria. Det innebär att Porsche på sikt skapar 1 000 nya jobb i staden där BMW redan har stor produktion.

Porsche ger sina modeller namn med konkreta kopplingar till modellen och dess egenskaper. Namnet Boxster beskriver kombinationen bil med boxermotor och roadster, Cayenne står för skärpa, Cayman är pigg och kvick och Panamera är något mer än en Gran Turismo, en modell som är kapabel att vinna långdistansloppet Carrera Panamericana.

Macan är alltså den modell som vi i media tidigare benämnde Cajun.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!