Marcus Engström med Porsche Macan

Porsche Macan – tre snabba från provkörningen

Eftersom Porsche nu äntligen har döpt en bil efter vår redaktionschef Marcus ”Mackan” Engström så faller det sig naturligt att just han är i Leipzig och kör kompaktsuven Macan. Hur är läget i Leipzig?

– Det är strålande solsken och vi har tillgång till Porsches egna testbana här vid fabriken i Leipzig. Another day at the office, skulle man kunna säga...

Vad är första intrycket av Cayennes lillebror Macan?

– Första intrycket fick vi i går, på presskonferensen, det var en ren okulärbesiktning och var faktiskt en besvikelse, Macan är inte särskilt vacker.

Men i dag har du kört bilen, hur upplever du den?

– Vi kan väl säga att den här bilen skulle kunna se ut precis hur som helst, den har så bra köregenskaper att det kompenserar för eventuella brister i designen.

När kommer den till Sverige?

– Macan säljs sedan i november, marknadsintroduktion i Sverige är den 26 april. Macan S och Macan Diesel kostar 595 000 kronor i grundpris, Macan Turbo börjar på 798 000 kronor.

De där bra köregenskaperna vill vi verkligen höra mer om! Vi får snällt vänta på ett fullmatat utlåtande från Marcus Engström i Teknikens Värld nummer 7/2014 som utkommer 13 mars. Gör som tusentals andra och få tidningen tidigare än så – genom att slå till på detta kanonerbjudande.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!