Porsche Macan Foto: CarPix

Porsche Macans motorer avslöjade

Det är inte många dagar kvar innan det är dags för debuten, men redan nu avslöjas motorspecifikationerna för Porsche Macan.

I helgen fick i lyssna på ljudet som sipprar ur ändrören hos en Porsche Macan, i dag får vi läsa motorspecifikationerna tack vare att den officiella kinesiska broschyren kommit på villovägar.

I den kan vi läsa att motorerna som är aktuella från start är tre till antalet. Effektsvagast är dieselmotorn i Macan S Diesel som med sin V6-konfiguration lämnar 258 hästkrafter och 580 newtonmeter. 0-100 km/h är satt till 6,2 sekunder och toppfarten ligger på 226 km/h.

 Tittar vi på bensinsidan hittar vi Macan S och Macan Turbo S. Förstnämnda är en dubbelturbo-V6 på 340 hästkrafter och 460 newtonmeter som fixar Macans 0-100-sprint på 5,5 sekunder och toppar 254 km/h. Macan Turbo är även den en dubbelturboladdad V6 men med hela 400 hästkrafter och 550 newtonmeter. Det tillåter att 0-100 km/h avverkas på 4,8 sekunder innan toppfarten nås på 269 km/h.

 Till motorerna hör sexväxlad manuell låda alternativt sjustegad dubbelkopplingslåda.

Audi Q5-baserade Macan kommer längre fram i tiden att erbjudas med fler motoralternativ. Fyrcylindriga står på agendan, förmodligen också någon form av hybrid.

Världspremiär för Porsche Macan är det på bilsalongen i Los Angeles om bara några dagar.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!