081001-porsche-nissan

Porsche: Nissan fuskar!

Dåliga förlorare eller avslöjare av en lögn? Åsikterna kan gå isär när Porsche anklagar Nissan för att ha fuskat när GT-R satte sin snabba tid på Nürburgring. Porsche har själva testat GT-R, utan att komma i närheten av Nissans tid.

Porsche är övertygade om att Nissan fuskade när GT-R klockades för den toksnabba tiden på 7:29 runt Nürburgrings nordslinga. Det har Porsche uppenbarligen varit ända sedan tiden sattes. Därför beslöt man att ta saken i egna händer. En standardutrustad Nissan GT-R ställdes mot en Porsche 911 turbo och en GT2. Bilarna kördes i tät följd runt nordslingan, i samma väderförhållanden och alla med vanliga gatdäck. Resultatet? Enligt Porsche akterseglades Nissan GT-R rejält av de båda tyskarna.

August Achleitner, produktchef för Porsche 911, säger till CARSguide att Nissan inte kan ha använt en helt vanlig produktions-GT-R när 7:29-tiden sattes. Porsche är inte säkra på vad Nissan gjorde, men de misstänker att det satt racingdäck på bilen. Achleitner säger att tiden bara kan ha satts av en GT-R med semi-slicks eller liknande. Vid Porsches trebilstest på Nürburgring klockades Nissan GT-R för en tid på 7 minuter och 54 sekunder, betydligt långsammare än vad Nissan lyckades åstadkomma. Porsche 911 turbo rullade däremot in på 7:38 och 911 GT2 på 7:34. Med tanke på de höga växlar Nissan har dragit på GT-R:s snabba tid får vi anta att sista ordet inte är sagt i frågan.

Läs mer

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + powerbank för endast 129 kr. Köp nu!