Porsche och Volkswagen

Porsche och VW väntar med fusion

Volkswagen meddelar att de kommer skjuta upp sammanslagningen med Porsche med bakgrund av Porsches rättsliga bekymmer i USA.

Porsche och Volkswagen kom 2009 överens om att slå i hop sina påsar och bli ett företag innan 2012. Nu verkar rättsliga bekymmer sätta käppar i hjulet för fusionen. Enligt ett pressmeddelande från Volkswagen beror den uppskjutna sammanslagningen på de stämningar som kommit upp mot Porsche i USA.

Det ska enligt Volkswagen ha gjort Porsche svårvärderat för stunden eftersom Porsches aktier kommer omvärderas beroende på det rättsliga utfallet mot Porsche. Volkswagen menar att både Porsche och Volkswagen båda är bundna till att sammanslagningen ska bli av.

Turerna kring Porsche började 2008 när två hedgefonder stämde Porsche för bedrägeri eftersom de menar att de förlorat pengar på att Porsche i hemlighet köpte upp Volkswagen-aktier innan planerna på sammanslagningen blev offentlig.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!