Porsche överväger Cayman GT4 RS

Nyligen lanserade prestandamodellen Porsche Cayman GT4 kan få vässat syskon med efternamnet RS.

Nya Porsche Cayman GT4 har knapp hunnit svalna efter den offentliga premiären i Genève förra veckan, nu ryktas det om en ännu värre version.

Under en intervju med tidningen Evo uttalar sig Andreas Preuninger, chef för Porsche Motorsport, angående en eventuell Cayman GT4 RS.

– Det här är bara början på en era. Det vore intressant att bygga en Cayman GT4 RS-version, men just nu har vi inte ens diskuterat det. Om kundefterfrågan är tillräckligt stor kan det vara något att överväga, säger Preuninger.

Nyligen presenterade Cayman GT4 har en 3,8-liters mittmonterad boxersexa på 385 hästkrafter och 420 newtonmeter, till denna erbjuds endast en sexväxlad manuell låda. Om en RS-version blir aktuell kan vi troligen förvänta oss att den blir både lättare och effektstarkare. Ett syskon för att komplettera nya värstingen 911 GT3 RS.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!