Porsche överväger lägga ned dieselmotorer

Det kanske inte kommer någon ny generation Porsche-dieslar. Den nuvarande kan bli den sista, sa vd:n Oliver Blume på företagets årliga nyhetskonferens igår.
Magnus Kvandal

I slutet av 2010-talet kommer Porsche att ta beslutet om huruvida den nuvarande generationen dieselmotorer kommer att bli den sista. Det sa vd:n Oliver Blume på företagets årliga nyhetskonferens i Stuttgart, rapporterar Reuters. Det är första gången Porsche officiellt har sagt att de överväger att lägga ned dieselbilarna helt.

Förra månaden inledde tyska åklagare en utredning för att avgöra om anställda på Porsche var inblandade i utvecklingen av manipulerad mjukvara i samband med dieselgate-skandalen, och om suven Cayenne var utrustad med den.

En ny version av Cayenne lanseras i september i år, och kommer att finnas med dieselmotor. 15 procent av Porsches globala försäljning utgörs av dieselbilar. Men för nästkommande generationer är det möjligt att Porsche slutar med diesel helt och hållet.

I stället storsatsar Porsche på elbilar. Konceptbilen Mission E ska lanseras 2019, och deras första 350 kW-laddare är redan öppen.

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + powerbank för endast 129 kr. Köp nu!