100312-Panamera Cabriolet

Porsche Panamera Cabriolet – med fyra dörrar

Porsche Panamera som cabriolet låter inte alls osannolikt, men om vi kryddar receptet med fyra dörrar skulle tvivlet växa ordentligt. Nu har det läckt ut skisser från patentverket med Panamera Cabriolet med – just det – fyra dörrar.

I höstas bekräftade Wolfgang Dürheimer, utvecklingschef för Panamera-projektet, att vi kan vänta oss flera olika versioner av deras senaste tillskott i modellfloran. Genast tog spekulationerna om en Panamera Cabriolet fart. En cabriolet med plats för fyra men med två dörrar som man vanligtvis förknippar en öppen bil med. Porsche har dock inte bekräftat något.

Nu har det läckt ut tio skisser från det amerikanska patentverket som visar en Porsche Panamera utan tak och mot alla odds är den ritad med fyra dörrar. Hur stor vikt vi ska lägga vid bilderna är okänt, allt beror på hur skisser till patentverket måste stämma överens med verkligheten.

Som vi kan se på bilderna handlar det om en fyrsitsig cabriolet med lika mycket utrymme för de åkande som i Panamera Coupé. Runtomsikten är betydligt bättre än i den takförsedda versionen tack vare avsaknaden av B- och C-stolpar. Vindruteramens A-stolpar är försedda med stöttor men vad de vilar på kan man undra då det inte kan vara på de främre dörrarna.

Bilens bakände är förhållandevis slimmad vilket bör betyda att det handlar om en tygtakscabriolet i stället för en fällbar plåttakskonstruktion som många nog hoppats på.

Om denna bil blir verklighet fortsätter Porsche på inslaget spår med att chocka bilvärlden. Först Cayenne, sedan Panamera och nu snart eventuellt Panamera Cabriolet med fyra dörrar. Har de några fler drag att överraska med i framtiden? Var så säker på det!

Läs mer

Provkörning

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Läs Premium i 2 månader för endast 19 kr här!