Porsche Panamera facelift 2014

Porsche Panamera facelift avslöjad – blir laddhybrid!

Denna månad är det exakt fyra år sedan Porsche Panamera gjorde sitt första framträdande, det var på bilsalongen i Shanghai. I dag är den uppdaterade versionen av Panamera avslöjad. Bäst av allt: Panamera blir laddhybrid.

Det var i november 2008 som Porsche visade upp Panamera för första gången, då i form av bilder och fakta. Den publika premiären lät vänta på sig till bilsalongen i Shanghai i april året därpå. Strax därefter var det lansering. Bilen togs emot väl av dem som körde den, mindre väl av dem som bara tittade på. Panamera var det årets snackis när det kom till bildesign. Hur som helst, Panamera blev och är fortfarande en succé för Porsche, oavsett vad som sägs.

 Nu är det dags för ett ansiktslyft av Panamera och vi hade färska spionbilder redo att tryckas ut under kvällen. Men vi har något som smäller betydligt högre. Nämligen de första officiella bilderna på Porsche Panamera facelift 2014 – läckta förstås.

 Förändringarna exteriört är inte speciellt stora. Små justeringar i fronten och strålkastarna har gjorts, så även bak på bilen. Desto större än nyheterna under skalet.

 Panamera blir laddhybrid, eller plug in-hybrid som det internationellt heter. Panamera S E-Hybrid är beteckningen på modellen som har en V6-motor på 3,0 liter som samverkar med en elmotor som får sin kraft från litiumjonbatterier. Tillsammans ligger uteffekten på 416 hästkrafter vilket är 16 hästkrafter fler än i dagens V8-försedda Panamera S.

 Panamera S ja, den uppgraderas också genom att få en V6-maskin (samma som i laddhybriden) som levererar 419 hästkrafter och 521 newtonmeter. Med andra ord mer än i dagens (400 hk och 500 Nm), vilket också påverkar prestandan till det bättre. Även förbrukningen sägs vara sänkt med upp till 18 procent.

 0,31 liter per mil och koldioxidutsläpp på under 100 gram per kilometer ska Panamera S E-Hybrid bjuda på. Dessutom ska det vara möjligt att köra på enbart el i upp till 3,5 mil. Max hastighet vid eldrift är 133 km/h.

 Toppfarten med bensinmotorn inkopplad ligger på 269 km/h och 0-96 km/h går på 5,5 sekunder.

 Håll utkik på teknikensvarld.se den närmaste tiden (det ska du så klart göra oavsett) för Porsche lär haka på dagens avslöjande med att presentera bilen officiellt. Då får vi fler bilder än de nio nedan samt all möjlig och omöjlig information.

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer